У Нідерландах сезон гарбузів розпочався з підвищеного попиту

21 серпня 2022, 13:30 2624

Джерело фото: Freshplaza

У Нідерландах розпочався сезон гарбузів, і він відзначається надзвичайним попитом, який перевершив усі очікування виробників.

Про це повідомив власник компанії Groentenhof  Poelen Кріс Полен, пише Freshplaza.

«Останні кілька тижнів нам телефонували і питали, чи можемо ми доставити гарбузи. Чесно кажучи, я дуже здивований, особливо з огляду на те, що зараз так спекотно. Цього року ми очікуємо на середній урожай, набагато менше, ніж минулого. Надлишок на ринку розчарував, і за даними CBS, посівні площі під гарбузом цього року дещо скоротилися», — розповідає Кріс Полен.

Його господарство спеціалізується на вирощуванні гарбузів понад 20 років, і нині площа насаджень становить 40 га, де росте близько 15 їстівних сортів.

«Споживач дедалі більше знайомиться з гарбузом. Раніше це був переважно гарбуз Хоккайдо, але зростає попит на інші види, такі як Кабоча, Баттернат і Мускатель», — зазначає Кріс Полен.

Реалізують вирощений гарбуз у супермаркетах, продають оптовикам та експортерам, а також торгують у власному магазині.

Починається сезон збирання врожаю. Переробка та продаж у Groentenhof Poelen традиційно триватимуть до січня. Кріс Полен описує вирощування гарбуза як нескладне заняття, але трудомістке. З цієї причини він вкладає значні кошти в механізацію збирання врожаю та боротьбу з бур'янами.