В аграрному міністерстві Польщі заявили, що зацікавлені в євроінтеграції України

26 серпня 2024, 16:02 833

Європейський Союз та Польща зацікавлені у підготовці України та Молдови до вступу до ЄС.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський на відкритті проєкту «Літня школа для представників адміністрації Молдови та України», пише farmer.pl.

Він нагадав, що представники Польщі, прагнучи до членства в європейських структурах, брали участь у таких навчальних курсах і сьогодні можуть поділитися своїм досвідом.

«У нас є цей період нашої присутності в ЄС — 20 років, спостереження, досвід, аналіз того, що відбувається в ЄС. Тому ми вважаємо, що це в наших інтересах і в інтересах Європейського Союзу. Дуже правильно і компетентно готувати нові країни до вступу. У нас є передумови, ми компетентні і маємо досвід у цьому», — сказав Секерський.

Він наголосив, що вступ до ЄС, окрім переваг, також несе в собі великі проблеми і складнощі, і звернув увагу на необхідність впровадження правового та інституційного порядку ЄС.

«Ми знаємо, що Україна перебуває у стані війни, але водночас вона реалізує низку економічних і юридичних реформ, зокрема у сфері продовольчої безпеки, виробництва, торгівлі та обміну. Найголовніше — знати, як це зробити», — резюмував міністр сільського господарства та сільського розвитку.

Проєкт «Літня школа для представників адміністрації Молдови та України» реалізується в Малопольщі у співпраці з Краківською філією Сільськогосподарського консультативного центру в Брвинові, Національним центром підтримки сільського господарства, Агенцією з реструктуризації та модернізації сільського господарства та Малопольським сільськогосподарським консультативним центром.