Урожай кукурудзи у Франції на мінімумі за 30 років

12 листопада 2022, 13:30 3037

Франція очікує, що постраждалий від посухи врожай зернової кукурудзи складе 10,74 млн т у порівнянні з 11,15 млн т, прогнозованих місяць тому, і є найнижчим обсягом виробництва з 1990 р.

Про це пише УкрАгроКонсалт з посиланням на міністерство сільського господарства країни Європейського Союзу.

За винятком посівів, які вирощуються на насіння, урожай кукурудзи на зерно нині на 29% нижчий, ніж торішній, і на 21% нижче середнього за останні п’ять років, повідомили в міністерстві. Новий прогноз ґрунтувався на прогнозованій урожайності 7,89 т/га, що нижче 8,18 т/га, оцінених минулого місяця, і на 1,5 т/га нижче середнього показника за п’ять років, повідомили в міністерстві.

«Це падіння врожайності, пов’язане з літньою посухою, яка більше впливає на незрошувану зернову кукурудзу… але не оминула зрошувані культури», — йдеться у звіті міністерства.

Кукурудза належить до сільгоспкультур, які найбільше постраждали від найсильнішої посухи у Франції, яка супроводжувалася кількома хвилями спеки. Фермери майже закінчили жнива кукурудзи після швидкого збору врожаю, пов’язаного із сухим спекотним літом.

Міністерство зробило незначні зміни щодо оцінки інших основних польових культур. Для м’якої пшениці, основної зернової культури у Франції, міністерство скоротило прогнозований врожай 2022 р. до 33,66 млн т з 33,69 млн т, очікуваних минулого місяця, що майже на 5% менше, ніж торішній обсяг.

Що стосується олійних культур, оцінки врожаю насіння ріпаку та соняшнику залишилися без змін і становлять 4,51 млн т і 1,83 млн т відповідно.