У Франції оголосили високий рівень ризику пташиного грипу

15 листопада 2022, 11:13 2016

Франція оголосила «високий» рівень готовності до пташиного грипу, змусивши птахофабрики тримати птахів у закритих приміщеннях, щоб стримати поширення висококонтагіозного захворювання.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство сільського господарства Франції.

Як зазначається, другий за величиною виробник м’яса птиці в Європейському Союзі виявив нове зростання спалахів пташиного грипу в останні місяці після того, як цього року спостерігалася найсильніша хвиля захворювання, коли було забито близько 22 млн птахів.

У період з 1 серпня по 8 листопада на французьких фермах було виявлено 49 спалахів високопатогенного пташиного грипу, причому велика кількість випадків виявляється у свійських птахів на присадибних ділянках і серед диких птахів, повідомило міністерство.

«В умовах безпрецедентної стійкості вірусу в навколишньому середовищі та сильної міграційної активності диких птахів необхідно посилити превентивні заходи, щоб уникнути зараження птахофабрик», — йдеться у заяві.

«Високий» рівень ризику, який раніше був «помірним», передбачає утримання всього поголів'я птахів на фермах та вжиття додаткових заходів безпеки.

Цього року Європа пережила найважчу кризу пташиного грипу за всю історію, коли було забито майже 50 млн голів свійської птиці, а збереження вірусу протягом літа підвищило ризик широкомасштабних інфекцій наступного сезону, заявило Агентство ЄС з безпеки харчових продуктів (EFSA).