Світовий ринок цукру: профіцит буде удвічі меншим, ніж очікувалось

26 липня 2024, 16:04 959

Світовий ринок цукру матиме менший, ніж очікувалося раніше, надлишок пропозиції 2024/25 МР (жовтень вересень) через значне скорочення бразильського виробництва та попри збільшення виробництва в Азії.

Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор» з посиланням на прогноз StoneX.

Аналітики зменшили прогноз виробництва цукру в Центрально-Південній Бразилії майже на 2 млн т — до 40,5 млн т через нижчу якість цукрової тростини та менший, ніж очікувалося, розподіл тростини для виробництва цукру.

Зазначається, що бразильські заводи зберігають відносно високий рівень виробництва етанолу, відповідаючи на високий внутрішній попит, тому вони не виділяють багато тростини для виробництва цукру порівняно з тим, що очікувалося на початку сезону збирання врожаю в березні.

StoneX знизив оцінку виділення тростини для цукру, так званий коефіцієнт виробництва цукру, до 50,5% з 52%, прогнозованих у травні.

Інші важливі зміни для великих виробників включали збільшення виробництва цукру в Китаї на 500 тис. т — до 11 млн т і скорочення виробництва в росії на 200 тис. т — до 6,8 млн т. В Індії виробництво має залишитися на рівні 28,8 млн т.

У результаті, за новим прогнозом StoneX, у 2024/25 МР світовий профіцит цукру має зменшитися до 1,21 млн т з 2,51 млн т, оцінених у травні.