Міжнародна організація з цукру (ISO) прогнозує, що глобальний дефіцит цукру в 2025/26 МР складе 0,231 млн т.
Про це пише ChiniMandi.
«Глобальний дефіцит такого масштабу напередодні початку сезону можна вважати незначним порівняно з показником 2024/25 року, коли він становив 4,879 млн т», — зазначають аналітики.
Світове виробництво цукру у 2025/26 році оцінюється в 180,593 млн т, що на 5,419 млн т більше, ніж минулого сезону, зі збільшенням виробництва в Індії, Таїланді та Пакистані.
Прогнозується, що світове споживання досягне 180,824 млн т у 2025/26 році, що на 0,771 млн т більше, ніж минулого сезону.
Водночас фахівці вважають, що обсяг торгівлі у 2025/26 році залишиться стабільним, а загальний обсяг експорту становитиме 63,890 млн т, що більше ніж 63,323 млн т минулого сезону, але значно менше, ніж у 2023/24 році, коли він становив 69,342 млн т.
За оцінками, коефіцієнт кінцевих запасів до споживання за 2025/26 рік знизиться до 50,95%, що приблизно на 10% нижче показника 6 сезонів тому.