Німеччина відмовиться від біопалива з сільгоспкультур. Це вдарить по аграріях

26 січня 2023, 12:44 2444

Плани уряду Німеччини припинити виробництво біопалива на основі сільськогосподарських культур серйозно вдарять по фермерах і скоротять виробництво ріпаку.

Про це заявив генеральний директор гамбурзької аналітичної компанії Oil World Томас Мільке, пише Reuters.

За його словами, зменшення переробки олійних культур у Німеччині призведе до збільшення внутрішнього дефіциту протеїну для кормів тварин і означатиме збільшення імпорту соєвих бобів і соєвого шроту.

Близько половини врожаю ріпаку в Німеччині, який у 2022 році становив 3,7 млн т, використовується для виробництва біодизелю.

«Ця пропозиція може призвести до змін у торговельних потоках, оскільки більше німецької ріпакової олії буде експортовано. Також буде скорочено вирощування ріпаку фермерами», — пояснює Мільке.

Міністр навколишнього середовища Німеччини Штеффі Лемке раніше заявила, що має намір направити до уряду пропозиції щодо відмови країни від використання біопалива рослинного походження для досягнення скорочення викидів парникових газів, повідомляє Euronews.

«Біопаливо означає використання землі та втрату біологічного різноманіття. Щоб замінити лише близько 4% використання викопного палива в автомобільному транспорті Німеччини, необхідна земельна площа, яка становить приблизно 20% сільськогосподарських площ Німеччини. Це не орієнтовано на майбутнє», — зазначила вона.

Міністр планує активізувати використання «справжнього біопалива, виробленого зі сміття, відходів і використаної харчової олії».