Ердоган пропонує переробляти російське зерно для країн Африки

06 серпня 2023, 10:30 1661

Туреччина готова переробляти російське зерно, яке надходитиме «зерновим коридором», на борошно, відправляти його в бідні країни Африки та слаборозвинені країни.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив після п’ятничної молитви в мечеті Керем Айдинлар у Стамбулі, повідомляє Укрінформ.

«Ви знаєте, ми в цьому питанні з росією однодумці. Тобто зерно, яке буде надходити з росії «чорноморським коридором», ми будемо переробляти на борошно і транспортувати його як борошно до бідних країн Африки, слаборозвинених країн», — сказав Ердоган.

Президент Туреччини зазначив, що «навіть зараз міністерство продовольства, сільського господарства та тваринництва продовжить робити ці кроки та підтримувати бідні країни».

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Хаканом Фіданом. Міністри обговорили Чорноморську зернову ініціативу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter у суботу, 5 серпня.

«Я наголосив на шкідливому впливі виходу росії (ред. з зернової угоди) на африканські країни та глобальну продовольчу безпеку. Туреччина продовжить зусилля для відновлення угоди», — написав він за підсумками розмови.

Також міністри обговорили графік українсько-турецьких двосторонніх контактів.