Британські виробники через енергетичну кризу розпродають розсадники

08 листопада 2022, 16:15 2499

Асоціація виробників долини Леа (Велика Британія) почала розпродавати розсадники. Наразі їх виставлено на продаж відразу п'ять.

Про це повідомляє FreshPlaza.

«Енергетична криза істотно вдарила по виробниках, позбавивши їх можливості заробляти на життя за рахунок роздрібних цін на продукцію. Незважаючи на те, що уряд Великої Британії встановив верхню межу цін на газ до 1 квітня, цього недостатньо, щоб стимулювати виробників до посадки», — розповідає секретар асоціації Лі Стайлз.

Серед розсадників, виставлених на продаж, є ділянка, на якій раніше вирощували перець, а інші — де вирощували огірки.

Зазначається, що причина не лише в енергетичній кризі, а, скоріше, пов'язана з іншою проблемою, яка тривалий час переслідувала садівничий сектор, — відсутність працівників.

«Немає сенсу садити, якщо ви не впевнені, що у вас буде достатньо персоналу. Тому людям доводилося приймати радикальні рішення», — каже Лі Стайлз.

За його словами, інвестувати виробникам у нові матеріали та інфраструктуру завадило й те, що супермаркети знижували ціни.

Лі Стайлз вважає, що для того, щоб покращити ситуацію і дати виробникам деяке полегшення, мають відбутися дві речі: «Це має бути зміна державної політики щодо допомоги у сфері праці та енергетики. Уряд не розробив адекватного плану для виробників, щоб отримати достатню кількість сезонних робітників через Brexit».