Боротьба з АЧС: Польща витратить €30 млн, щоб відгородитися парканом від України

04 вересня 2017, 09:35 4950

Польща планує спорудження вздовж кордону з Україною і Білоруссю огорожі для запобігання міграції диких кабанів, які переносять африканську чуму свиней (АЧС).

Зараз в Польщі вивчають правові та екологічні умови споруди уздовж кордону з Білоруссю і Україною забору проти кабанів. Результати стануть відомі протягом двох-трьох тижнів, повідомляє «Польське радіо».

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґель повідомив, що вартість забору складе 130 млн злотих (€30 млн), а довжина огорожі — 729 кілометрів. Міністерство фінансів обіцяє надати таку суму.

На думку експертів, причиною появи африканської чуми свиней в Польщі були заражені цим вірусом дикі кабани, які зайшли на територію Польщі з Білорусі.

Як оцінив міністр Юрґель, паркан необхідний, незважаючи на той факт, що восени кількість нових вогнищ африканської чуми свиней має значно зменшитися. Найбільш небезпечні місяці, коли розвиток хвороби є найсильнішим, це червень, липень і серпень.


Для довідки: з моменту появи АЧС в Польщі в 2014 році до сих пір виявлено 93 вогнища цього захворювання в трьох вооеводствах: Підляському, Люблінському і Мазовецькому. Також виявлено 461 випадок зараження АЧС у диких кабанів.