І десятиліття не мине: курятина займе половину світового ринку м’яса
Вартість свіжого курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%. У серпні 2021 р. ціна на полицях ритейлерів у середньому становила 120 грн/кг, тоді як цьогоріч вона підскочила до 142 грн/кг.
Про це повідомляє всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua.
Відзначається, що найбільше подорожчала куряча печінка — на 51%.
Курячі гомілки у 2021 р. в середньому коштували 60,8 грн/кг, зараз — 69 грн/кг.
Крила коштують 77 грн/кг, що на 12% дорожче минулорічної ціни.
Крім того, суттєво зросла вартість на чверть курки — до 73,4 грн/кг, що дорожче на 33%.
Купити фарш із курятини і приготувати котлети нині обійдеться дорожче на 20%, ніж у аналогічний період минулого року.