Українським фермерам доступно 5 видів матеріальної допомоги. Реєстрація розпочалася

21 березня 2023, 13:20 4404

Коаліція міжнародних партнерів у галузі сільського господарства із залученням українського благодійного фонду ДАР та міжнародного фонду Alight створила благодійну платформу FARMERHOOD: від Фермера до Фермера, яка передбачає надання допомоги постраждалим від війни українськими фермерами із земельним банком до 500 га.

Про це розповіла керівник проєкту FARMERFHOOD у БФ «ДАР» Катерина Конащук, зазначивши, що запуск платформи FARMERHOOD саме зараз покликаний надати необхідну підтримку фермерам напередодні посівної кампанії в Україні, адже цьогоріч їхні ресурси вкрай обмежені, і ліквідність занизька. 

Наша місія  створити зручний інструмент, який би дозволив аграріям за кордоном та локальним донорам адресно допомогти фермерам в Україні, які опинилися у скрутному становищі в результаті жахливої війни на рідній землі. БФ «ДАР» відповідає за прозорість процесу перерахування матеріальної допомоги із дотриманням усіх правових, етичних норм та вимог фінансової звітності.

Реєстрація у проєкті та заповнення анкети для отримання потрібної допомоги відбувається у декілька кліків — надійно, прозоро та просто. Наразі український фермер може обрати одну з 5 категорій безкоштовної допомоги: 

  1. Насіння та засоби захисту рослин;
  2. Послуги точного землеробства для підвищення ефективності використання обмежених ресурсів;
  3. Паливні талони для проведення польових робіт;
  4. Ваучери на будівельні матеріали для ремонтів сільськогосподарських об'єктів;
  5. Кошти на часткове покриття зарплат сільськогосподарських працівників, сплати паїв та інших сільськогосподарських потреб.

Оформлені анкети проходять обов’язкову перевірку, і у разі схвалення анкета отримує відкритий доступ до збору донацій від іноземних та українських благодійників. Динаміку збору коштів на платформі заявник може відслідковувати самостійно.  

Організатори сподіваються, що проєкт допоможе до 5000 фермерам та згодом масштабується для відбудови та трансформації сільського господарства у післявоєнні часі.