Підсумки року: на Сумщині інвестують у зерносховища і тваринництво

02 лютого 2022, 17:19 287

Майже 2,17 млрд грн інвестиційних коштів було залучено в агропромисловий комплекс Сумської області станом на 1 січня 2022 р.

Це на 25% більше, ніж у минулому році, говориться у повідомлені Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації. 

Найбільше інвестицій залучено на придбання сільськогосподарської техніки (понад 1 млрд грн) та в розвиток інфраструктури аграрного ринку (970,5 млн грн). Роботи проводились по 36 інвестиційних об’єктах.

Так, на території Дубов’язівської селищної ради (с. В’язове) Конотопського району приватно-виробничим комерційним підприємством «СТС» введено в дію І чергу елеватора потужністю 25 тис. т одночасного зберігання зерна (загальна проектна потужність елеватора – 100 тис. т зерна). Проводиться будівництво ІІ черги елеватора. 

Також продовжується третій етап будівництва додаткових ємностей елеватора в ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» (Кролевецька міська рада) потужністю 120 тис. т. Введено в дію елеватор ТОВ «Ханзе Агрі Україна» в с. Степанівка Сумського району, потужність якого становить 100 тис. т одночасного зберігання зерна та олійного насіння.

У галузі тваринництва в 2021 році введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів у ТОВ «Велетень» (Глухівська міська рада), ТОВ Агрофірма «Козацька» Конотопського району завершено будівництво доїльного залу потужністю 900 голів корів.

У листопаді завершена реконструкція тваринницького приміщення потужністю 2,4 тис. голів ТОВ «Молоко Вітчизни» в с. Мар’ївка Сумського району. 

У галузі харчової та переробної промисловості в 2021 році проводилася реалізація 4 інвестиційних проектів, зокрема в ТОВ «Індичка» Сумського району розпочалися роботи з будівництва відділення пакування м’яса птиці потужністю 27 т/доба. У ТОВ «ЕЛІТ-ОІЛ» Роменського району продовжується реконструкція майнового комплексу під підприємство з переробки олійного насіння потужністю 600 т/добу.