Органічне ягідне господарство на Львівщині отримало 2 млн грн держпідтримки

12 червня 2024, 19:00 1099

Підприємство «Органічний сад», що в селі Верхня Стинава на Львівщині, з 2016 року отримало понад 2 млн грн державних компенсацій та пільгових кредитів.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА у Facebook.

Зазначається, що господарство вирощує органічну лохину на 15 га, може збирати до 70 тонн ягід на сезон (план на 2024 рік). Воно дає роботу 48 постійним та сезонним працівникам.

«На таких виробниках як «Органічний сад» лежить шалена відповідальність. Помилка в органічному виробництві може коштувати репутації цілої галузі на міжнародному ринку. Тому вкрай важливо прораховувати кожний крок як на етапі впровадження проєкту, так і на кожному етапі його масштабування», — зазначила директор департаменту Тетяна Гетьман. 

Уточнюється, що у межах Комплексних програм підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2016-2020 та 2021-2025 роки господарство отримало 163,6 тис. грн за напрямами: відшкодування вартості сертифікації суб’єктів органічного виробництва, підтримка у вигляді субсидії на одиницю оброблюваних органічних угідь та на відшкодування вартості придбаних мікробіологічних засобів захисту та добрив для ягідних культур. 

Також у межах програми підтримки торік господарством отримано пільговий кредит на суму 500 тис. грн на 5 років з відтермінуванням погашення для придбання посадкового матеріалу та органічних добрив.

Окрім цього, підприємство отримало підтримку від Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2018-2021 роках у межах державної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників у сумі 1,25 млн грн для відшкодування вартості посадкового матеріалу (саджанців лохини) та 15 тис. грн для придбання сортувального обладнання. Також у межах грантової програми «Власна справа» 2023 року було отримано 250 тис. грн на придбання обладнання з автоматизації системи зрошення.