В Україні очікують на зростання реальних зарплат

09 квітня 2023, 09:20 5350

Ті роботодавці, хто більш-менш адаптувався до умов війни, будуть вишукувати можливості догнати по зарплатах хоча б інфляцію.

«Влітку буде краще ситуація, тому що деокуповано значні території, які забезпечували постачання овочів та фруктів на внутрішній ринок. Це суттєва частина споживчого кошику. Знову ж таки, ціни на газ знизилися, що дає можливості очікувати стабілізації цін», — про це розповів директор ЦЕС Гліб Вишлінський в інтерв’ю для УНІАН.

Від також додає, що є великий безпековий ризик, який висить над головою, на рівні базового сценарію, за яким нічого з дуже поганого та неочікуваного не станеться, тож потрохи буде оживати економіка. Так само потрохи будуть покращуватися доходи.

«А що стосується поведінки людей, звісно, це важко під час війни, але потрібно адаптуватися, іншого варіанту як шукати рішення для себе особливо немає. Ми маємо розуміти, що є громадяни, які не можуть знайти роботу, але також є роботодавці, які не можуть знайти людей. Тому варто шукати можливості навіть у сьогоднішніх надскладних умовах», — коментує Гліб Вишлінський.