Аграрії вклали в розвиток Сухополов’янської ТГ понад 2 млн грн

10 лютого 2022, 13:00 700

У Сухополов’янській територіальній громаді (Чернігівська обл) домінує аграрний сектор. Відповідно провідне місце в соціально-економічному розвитку населених пунктів належить сільському господарству, головними галузями якого є вирощування зернових та технічних культур (зерново-бурякове рослинництво) та тваринництво.

Про це AgroPortal.ua розповів голова Сухополов'янської ТГ Денис Росовський.

«Cільськогосподарські товаровиробники є основними платниками податків. У обсязі отриманих доходів частка сплачених ними податків складає 59%», - загначає Денис Росовський. 

За його словами найбільшими платниками зі сплати податку на доходи фізосіб є СТОВ «Дружба-Нова», ТОВ «Агрікор Холдинг», єдиного податку — СТОВ «Дружба-Нова», ТОВ «Агрікор Холдинг», ТОВ «Прилуцький хлібодар», ТОВ «Наташа Агро», ТОВ «Агро-світ». Одноосібні селянські господарства також сплачують належні податки до бюджету.

Голова Сухополов'янської ТГ розповідає, що по всім старостатам налагоджена тісна співпраця з аграрним бізнесом: сільгоспвиробники є головними інвесторами громади. В межах соціальних угод вони вклали в соціально-економічний розвиток громади більше 2 млн грн.

«Дієва співпраця була започаткована вже давно. По суті, це благодійна спонсорська допомога на розвиток громади, що починалася з умовних 50 грн з гектара. Зараз деякі підприємства роблять внески в 3-4 рази більші цієї суми. Адже бачать результат і охоче беруть участь у житті громади», — зазначає Денис Росовський.

Наприкінці року відбувається звітування по старостатах: яка допомога надавалася, куди саме буди залучені кошти, також узгоджуються плани на наступний рік. 

«І нехай це навіть декларативна угода, проте підприємці озвучують плани на підвищення орендних виплат, запланований обсяг допомоги. Головне ж, що всі питання узгоджуються з людьми, і це компроміс, а не одноосібне рішення старости чи сільського голови», — наголошує Денис Росовський. 


Валентина Оврас, AgroPortal.ua