На Чернігівщині будують елеваторний комплекс

21 лютого 2022, 10:15 1180

На території Сухополов'янської ТГ (Чернігівська обл.) є декілька інвестиційно привабливих ділянок. На одній із них уже реалізовується проєкт із будівництва елеватора.

Про це AgroPortal.ua повідомив голова Сухополов'янської ТГ Денис Росовський.

«Розпочато підготовку до реалізації інвестиційного проєкту з будівництва елеваторного комплексу на 80 тис. т зерна, буде створено 60 робочих місць. Рішенням сесії сільської ради надано дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки ТОВ «Сібкор-Прилуки». Основна перевага — наявність доступу до залізниці», — пояснює Денис Росовський.

В громаді відзначають, що готові співпрацювати з кожним інвестором, здійснювати супровід із підготовки документів.

Протягом 2021 року сільська рада подала 14 заявок на отримання коштів у межах міжнародно-технічної грантової допомоги на реалізацію проєктів і перемогла у 7-ми з них. Зокрема, за програмою «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами» від «ULEAD з Європою». 

Під час другого етапу навчання громада отримає експертну підтримку та програмне забезпечення для проведення аудиту земель. Після його завершення на сайті громади будуть остаточно сформовані інвестиційно привабливі ділянки.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua