Розроблено борону, яка дозволяє зменшити норму внесення азотовмісних добрив

07 грудня 2023, 12:45 3246

У компанії «Вінмашпостач» дослідили ґрунтообробну техніку, яка представляється на європейському ринку, і під запит європейських фермерів створили 12-метрову ротаційну гідравлічну борону, яка завдяки розпушуванню насичує киснем та азотом ґрунт, що дозволяє зменшити норми внесення азотовмісних добрив.

Про це AgroPortal.ua розповів директор з маркетингу ТОВ «Вінмашпостач» Віталій Резчиков під час виставки Agritechnica 2023 у Німеччині.

«Взагалі наша компанія працює у сфері логістики зернових культур — це супроводження в технологічному плані від поля до порту. На Agritechnica ми вперше і представили дві одинці техніки. Одна з них працює для розвантажування вагонів і перепакування олійних та зернових культур у автотранспорт або на відкриті майданчики. Інша — гідравлічна борона», — зазначає Віталій Резчиков.

За його словами, крім того, підприємство виготовляє дві модифікації дискових борін та ротаційні борони зі зменшеною шириною захвату — 6 та 9 метрів. Також є зернонавантажувачі, які забирають зерно з поверхні та передають у автотранспорт.

Віталій Резчиков, директор з маркетингу ТОВ «Вінмашпостач»

До війни 60% виробленої сільськогосподарської техніки залишалося на українському ринку, а 40% йшло на експорт. На сьогоднішній день 80% — це експорт і лише 20% — внутрішній ринок. І це зрозуміло, адже собівартість зернових нині зросла і вища за її ціну на ринку. Тому наші аграрії переживають сьогодні велику кризу через збут продукції й не так активно оновлюють технічний парк.

ТОВ «Вінмашпостач» постачає сільгосптехніку до Болгарії, Словаччини, Румунії, Молдови та Сербії. Найближчим часом планує вийти на країни західного регіону ЄС.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua