Росток Холдинг інвестує у тваринництво та збільшить поголів'я вдвічі

08 січня 2023, 10:30 4868

Компанія «Росток Холдинг» релокувала молочну ферму на більш безпечну територію, що також на Чернігівщині, й зараз триває реконструкція та розширення ферми на новому місці.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор «Росток Холдинг» Дмитро Купавцев.

«Все поголів’я, що стояло на старій фермі, вдалося зберегти, а це на сьогоднішній день близько 500 корів. Зараз ми плануємо робити ремонт другого корівника, монтаж обладнання і автоматизацію всіх технічних процесів, як це було на старій фермі. І ще до літа-осені хочемо збільшити дійне поголів’я корів удвічі», — зазначає Дмитро Купавцев. 

За його словами, ферма була 35 днів під окупацією, і російські військові спричинили великі збитки.

«Якщо в день ми збували 5 тис. л молока, то за 35 днів виходить 175 тис. л. За цей обсяг ми не отримали виручку, а це виходить майже під 2 млн грн прибутку. Ми багато втратили і в надоях на той момент, і в продуктивності. Тут складно порахувати в цифрах, але на сьогоднішній день ми повернули надої 30 л на дійну корову на день», — розповідає Дмитро Купавцев. 

Він додає, що вже зараз компанія повернулася до довоєнних показників і реалізовує 5 тис. л молока на добу. В планах, коли буде запущений другий корівник, вийти на надої близько 12 тис. л на добу.