Пасічник із Полтавщини за добу зібрав майже 400 тис. грн на авто для ЗСУ

08 листопада 2022, 08:00 7696

Пасічники України — справжні трударі, патріоти своєї держави, і своїх колег в біді ніколи не залишать, як би тяжко не було. Одним із таких є Андрій Баскевич із Полтавщини. За добу він зібрав кошти на 2 автомобілі для пасічників, які служать у ЗСУ. Тож скоро авто вирушать на передову.

«Маючи на YouTube один із рейтингових в Україні каналів з аудиторією майже 50 тисяч, я насамперед звернувся до підписників через соцмережі з пропозицією зібрати кошти на автомобіль. Відгуки були схвальні, тож наступного дня записав відео на своїй пасіці про збір і завантажив його в 22:30. Вже о 2-й ночі на рахунку було 90 тис. грн. Бджолярі з інших країн, які дивляться мій канал, також передавали гроші. Були два перекази з Канади: один на 13 тис. грн, інший — на 2,6 тис. грн. Робили їх українці, які виїхали туди вже давно і там пасічникують», — розповів AgroPortal.ua Андрій Баскевич.

Андрій Баскевич, пасічник

Він додає, що згідно виписки з банку, перекази здійснили 1098 осіб на різні суми — 100, 200, 500 грн, були по 1-2, 5, 7 тис. грн. Загалом за добу вдалося зібрати 395 тис. грн. За ці кошти вирішили купити два автомобілі, обслужити їх і відправити хлопцям на передову. Один поїде на Одещину — це херсонський напрямок, їм потрібен універсал, щоб підвозити снаряди. Інший поїде на Донеччину — там знаходяться пасічники з Кривого Рогу, для них підберуть пікап. З тим, кому відправити автомобіль, проблем немає, адже на передовій багато бджолярів, яким дуже потрібна техніка, що може врятувати життя.

За словами пасічника, конкретного запиту від військових не було. Він просто переглядав відео в інтернеті, як наші хлопці виїжджають із позицій на обстріляних в решето машинах. Там постійно є потреба в авто, одного вистачає на тиждень-півтора.

«Після того, як я виставив відео в інтернет, до мене звернувся пасічник, який нині знаходиться на передовій, із проханням допомогти з придбанням авто. Він навіть пропонував кошти, адже вони такої можливості звідти не мають, а мені довіряють», — продовжує Андрій Баскевич.

Наразі він займається пошуком авто і оформленням усіх необхідних документів. Перший автомобіль 2 листопада вже прибув до Чернівців — це Volkswagen Т4, купили його за 2800 євро. Інше авто — ще в пошуку.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua