На Одещині побільшає органічного вина

19 лютого 2023, 11:15 2373

У «Винарні Офіусса», де минулого року розпочали виробництво, вже цього сезону планують збільшити частку органічного вина до 75%.

Про це AgroPortal.ua розповів власник «Винарні Офіусса» Ярослав Андрієць.

Я намагався максимально наблизитися до виробництва органічного вина, щоб бродіння проходило на диких дріжджах, які є на винограді, щоб я не допомагав бродінню жодними хімічними добавками, азотом, клітинами дріжджів чи вітамінами. Є багато речей, які допомагають бродінню, а в тих випадках, коли навіть дикі дріжджі не могли справитися з бродінням, мені доводилося додавати якісь підкормки. Я вже не пишу, що це органічний продукт, в тих випадках, де бродіння проходило тільки на «дикунах», без додавання чогось. Тільки якщо я робив переміщення, насичення киснем чи перемішування палкою — це найпростіше, що можна робити, щоб зберегти якість, то там я зазначаю, що це органічне.

Отримавши незвичний досвід у власному виноробстві, підприємець уже ставить перед собою нові цілі та наступного сезону планує зробити свою колекцію на 75% органічною. Лише з практикою прийшло розуміння, в яких випадках міг би виготовляти органіку.