Рівненський професійний коледж ресторанного і готельного бізнесу відкрив нову спеціальність «Варник харчової сировини і продуктів».
Про це повідомляє Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ).
Нещодавно в коледжі відбулося відкриття оновленого корпусу в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні». Проєкт фінансується Європейським Союзом, реалізується Німецьким банком розвитку KfW у співпраці з УФСІ та Міністерством освіти і науки України як бенефіціаром.
Загальний обсяг інвестицій ЄС у ремонтні та будівельні роботи склав понад 2 млн євро, ще близько 334 тис. євро спрямовано на закупівлю сучасного навчального обладнання. Так, у коледжі з’явився окремий корпус із лабораторіями для переробки молока, харчових технологій і пивоваріння, навчальний готель із дев’ятьма номерами різної категорії та сучасно обладнані класи.
Також у межах проєкту створено навчально-матеріальні бази, що дозволили отримати ліцензію на набір 240 здобувачів освіти для профільної середньої школи та на підготовку фахівців за двома новими професіями:
«Рівненський коледж став одним із перших в Україні, який розпочав підготовку фахівців за новою професією «Варник харчової сировини і продуктів», а також першим в області, що готує майстрів готельного обслуговування. Ми вдячні партнерам за можливість оновити матеріально-технічну базу та зробити навчання сучасним і конкурентним. Це крок до якісної освіти європейського рівня»», — підсумував голова Рівненської ОВА Олександр Коваль.