Вишиваний Шлях покаже: в Україні є на що подивитися!

26 травня 2017, 16:27 3054

В Україні з 5 по 28 червня 2017 р. відбудеться «Тур Вишиваним Шляхом» — дивовижна подорож від Ужгорода до Слов’янська.

Про це AgroPortal.ua повідомили координатори заходу.

Здійснять мандрівку 4 українських тревел-блогери: Ірина Журавель, Сергій Нагорний, Христя Жук та Сергій Чекмарьов, які подорожуватимуть «Вишиваним Шляхом» — найдовшим туристичним маршрутом в Україні протяжністю 2225 км, який проходить через 11 областей із заходу на схід — Закарпатську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Житомирську, Київську, Черкаську, Полтавську, Харківську та Донецьку.

Мета проекту — розкрити туристичний потенціал, різноманітність і красу України, символічно об'єднати західні та східні регіони, популяризувати активний відпочинок та здоровий спосіб життя. Протягом Туру четверо мандрівників щодня опинятимуться в новому місті, відвідуватимуть цікаві місця України, про які мало хто знає, подорожуватимуть автентичними селами і культурними центрами, насолоджуватимуться краєвидами та гостинністю українців і обов’язково щодня ділитимуться враженнями на YouTube-каналі проекту та описуватимуть свої пригоди у текстових блогах на сайті та сторінках проекту в соціальних мережах.

Формат заходу: 5 червня зі Слов’янська та Ужгорода одночасно розпочнуть свою подорож по двоє мандрівників. Христя Жук та Сергій Чекмарьов стартуватимуть зі сходу, Ірина Журавель та Сергій Нагорний почнуть подорож із заходу. Рухаючись маршрутом «Вишиваний Шлях» у напрямку столиці, вони відвідуватимуть цікаві локації (палаци, печери, національні парки, водоспади тощо), використовуючи різні види пересування. На мандрівників чекає дуже насичена програма — скелелазіння, гончарство, спуски в шахти, дайвінг, підземелля, стрибки з
мосту та ще багато цікавинок, які підготували організатори.

Вони відвідають більше 60 населених пунктів, побачать понад 100 туристичних пам’яток і щодня готуватимуть цікавий контент (історії та відеоролики), який видаватимуть на загал. У населених пунктах блогерів зустрічатимуть місцеві координатори і організовуватимуть для них цікаву програму із майстер-класами, екскурсіями та активностями. Мандрівники, своєю чергою, гуртуватимуть локальні громади, проводитимуть презентації проекту, розповідатимуть про свій досвід та пригоди.

28 червня у Києві відбудеться святковий ВелоФініш Туру. Четверо мандрівників очолять фінішний велопарад, який рухатиметься двома колонами — від станції метро Героїв Дніпра та від станції метро Виставковий центр до Майдану Незалежності. Приєднатися до заходу зможуть усі охочі за умови попередньої реєстрації.


Для довідки: організатор проекту — громадська організація «Вишиваний Шлях», мета діяльності якої — розвиток внутрішнього туризму в Україні через просування однойменного унікального туристичного маршруту. Проект є некомерційним, в роботу залучено більше 40 локальних координаторів, що працюють на ентузіазмі та волонтерських засадах. Організатори вірять, що проект «Тур Вишиваним Шляхом» отримає широке медійне висвітлення та надихне тисячі українців подорожувати нашою прекрасною країною.


Маршрутом подорожуватимуть:

Ірина Журавель — блогер та мандрівниця, автор проекту «Сам собі Колумб», останні 1,5 роки подорожувала по Азії, відвідала самостійно 23 країни.

Сергій Нагорний — досвідчений travel-blogger, пройшов пішки 1000 км Європою.

Сергій Чекмарьов — україномовний відео-блогер, власник YouTube-каналу про пригоди та екстрим.

Христина Жук — громадська активістка, учасниця міжнародних волонтерських проектів, відвідала більше 25 країн світу.

Слідкуйте за новинами проекту на сайті та в соціальних мережах: Facebook, VK, Instagram, YouTube.

Контактні особи: Ірина Околович (менеджер проекту): +38-073-043-88-43, [email protected]; Катерина Ганус (національний координатор) +38-066-67-44-331, [email protected]