НІБУЛОН збільшив вантажні перевезення річками до 3,8 млн т

17 липня 2020, 12:18 1885

«НІБУЛОН» за підсумками 2019/20 МР внутрішніми водними шляхами транспортувала понад 3,8 млн тонн різноманітних вантажів, перевершивши показник попереднього маркетингового року на 9%.

Серед вантажів, які на сьогодні активно перевозяться сучасним флотом компанії: зерно, метал, вугілля, будівельні матеріали (палі, плити, щебінь, пісок тощо), херсонські кавуни та дині, а також великогабаритні вантажі, йдеться у повідомленні компанії.

«Рекордною є й робота плавкранів компанії. Так, потужності 140-метрового плавкрана NIBULON МАХ, який працював у минулому маркетинговому році дев«ять місяців, дозволили йому відвантажити на експорт майже такий самий обсяг збіжжя, над яким рік працювали інші плавкрани компанії. У результаті, відвантаження на експорт флотом компанії у 2019/20 МР з показником у більше 3,2 млн тонн зросли на 20% порівняно з 2018/19 МР», — уточнили в компанії.

У цьому році «НІБУЛОНівські» суднобудівники збудували та спустили на воду п'ять суден — портові буксири-штовхачі кантувальники (пр. Т410) та несамохідні судна-майданчики відкритого типу (пр. В1500).

«У планах «НІБУЛОНа» у 2020 році перевезти українськими річками 4,5-5 млн т вантажів, що, у свою чергу, розвантажить українські автошляхи та заощадить державі значні кошти на їх ремонт» — підсумували у компанії.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.