Виробництво індичатини впало на 30%

16 червня 2022, 16:18 1395

Виробництво м’яса індички в Україні скоротилося на 30%. Одна з вагомих причин — неможливість постачань добового молодняка з Європи у перші місяці війни.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів регіональний менеджер з продажів компанії Moorgut Kartzfehn von Kameke GmbH & Co. KG (Німеччина) Олександр Куліченко, пише AgroTimes.

«Наразі це скорочення виробництва ринок ще повною мірою не відчув, оскільки у багатьох господарствах на вирощуванні птиця, яку завезли ще до початку воєнних дій, — зазначив він. — Також чимало підприємств тримають велику кількість замороженої індичатини. Надлишок продукції утворився з початком війни, коли різко впало споживання індичатини».

Період, коли не було постачань добового молодняку індиків в Україну, не позначиться критично на внутрішньому ринку саме через значні обсяги замороженого м’яса, уточнив Олександр Куліченко.

Він додав, що більшість великих виробників індичатини зосереджена у Західній та Центральній Україні, й усі вони залишилися на ринку. Хоча роботу цих підприємств суттєво ускладнило руйнування логістичних ланцюгів.