Птахофабрика на Сумщині відновлюється після мільйонних збитків

24 березня 2022, 08:00 2655

Джерело фото: Група компаній «Птахопродукт»

Птахофабрики Групи компаній «Птахопродукт» продовжують ефективно працювати в умовах активних бойових дій на Сумщині.

Про це AgroPortal.ua розповіла керівниця відділення персоналу і комунікацій ГК «Птахопродукт» Лілія Лисенко.

За її словами, на початку березня стався напад окупантів на птахофабрику у Вільшані. Орієнтовні збитки, завдані підприємству, склали більше 1 млн грн.

«Зараз докладається багато зусиль, щоб відновити та зберегти підприємство. Працівники виконують роботу щоденно, без вихідних. Птахофабрику ремонтують і прибирають сліди окупантського вандалізму. Закуповується обладнання, пальне, тара й інструмент замість вкрадених. Вживаються заходи, щоб підлікувати курчат, які зазнали переохолодження.

Наразі свіже куряче яйце, вироблене на птахофабриках у Липовій Долині та Вільшані, постачається до населених пунктів області. Це Суми, Конотоп, Лебедин, Шостка, Кролевець. Туди, де сьогодні ситуація напружена, і забезпечення продуктами харчування вкрай важливе. Також співпрацюємо з волонтерами Сум, підтримуємо територіальну оборону населених пунктів поблизу наших птахофабрик. Контактуємо з сусідніми ТГ, щоб надавати продукцію лікарням та малозабезпеченим», — говорить вона.

Суттєву допомогу в забезпеченні ветпрепаратами надала компанія Ceva Santé Animale, зараз вирішується питання доставки. Лілія Лисенко зазначила, що місія і мета Групи компаній «Птахопродукт» залишаються незмінними: створювати натуральні продукти для здорового життя, щоб зробити харчування людей корисним.

«Вже на птахофабрику в Липовій Долині завезені курчата бройлерів і м’ясо-яєчної породи. Вони вирощуються для продажу населенню. Адже живемо не одним днем, робимо внесок у майбутнє!» — підсумувала вона.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua