Україна відновила експорт яєць

17 червня 2022, 15:21 1665

Війна істотно змінила ринок курячого яйця в Україні, адже багато птахофабрик у Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській і Донецькій областях припинили роботу.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів начальник відділу продажів ТОВ «Інкуба» Євген Хайлов, пише AgroTimes.

За його словами, від початку війни поголів’я курей-несучок в Україні на кінець квітня скоротилося щонайменше на 40%. Багато птахофабрик працюють «на мінімумі».

«Сьогодні повноцінно здійснюють посадку птиці тільки господарства Західної України. Зараз вони відновили постачання курчат з-за кордону, головним чином зі Словаччини, Польщі, Угорщини. У центральній і східній частинах України саджати курчат у повному обсязі поки що ніхто не наважується», — додав експерт.

У перші тижні війни все вироблене яйце надходило на внутрішній ринок. Ситуація на ринку суттєво покращилася після відновлення експорту.

«Птахогосподарства Західної й Центральної України вже експортують куряче яйце, — зазначив Євген Хайлов. — Сьогодні поставки відбуваються через Польщу та Румунію. Але поки що це далеко не ті обсяги, що були до війни».