Про це свідчать дані моніторингу закупівельних цін на свинину живою вагою, який проводить Асоціація свинарів України (АСУ).
«Середня позначка цього тижня «зупинилася» на рівні 50,4 грн/кг, що лише незначно поступається середній ціні за тиждень до Великодня минулого року», — говориться у повідомленні АСУ.
Як зазначається, жвава підготовка операторів ринку м«яса до Великодніх свят та сподівання на активнішу реалізацію з початком сезону пікніків протягом тривалих святкових вихідних дозволила ціні закупівлі продовжити висхідний рух. Тож постачальники живця цього тижня змогли реалізувати товарні партії на 3-6 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, а середня ціна закупівлі піднялася на 11,9%.
«Втім, гравці ринку не очікують подальших цінових «ривків». На думку більшості операторів, протягом останнього тижня квітня ціна на ринку живця укріпиться на досягнутому рівні, а можливі зміни котирувань окремих постачальників не будуть значними. Так, більшість учасників Асоціації «М«ясної галузі» очікує, що ціна заготівлі свинини наступного тижня триматиметься в межах 49-51 грн/кг. Тож можна сказати, що український ринок синхронізувався з європейським, де наступного тижня очікують «спокійнішу» цінову динаміку», — додають в асоціації.