Бойні та м’ясокомбінати стикаються з низкою проблем, пов'язаних із ситуацією в Україні.
Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».
За свідченнями представників вітчизняної м’ясопереробної галузі, наразі оператори стикаються з трьома ключовими труднощами:
«Крім цього, ключовим фактором невизначеності для представників м’ясопереробної галузі є реакція кінцевого споживача на зміну роздрібних цін на м’ясо та м’ясопродукти, які поступово інтегруватимуть підвищення витрат на усіх ланках ланцюга доданої вартості. Переробники побоюються переорієнтації на дешевшу продукцію та подальшого зниження споживчої активності як у сегменті охолодженого м’яса, так і в сегменті ковбас та інших м’ясних виробів через послаблення платоспроможності населення», — пояснюють в асоціації.
В АСУ нагадали, що наразі оцінки поточного перебігу реалізації та, відповідно, фактичної завантаженості забійних потужностей істотно варіюють залежно від регіону, розміру підприємства та його ринків збуту. Так, якщо потужні гравці ринку та менші оператори в центрах скупчення населення працюють відносно стабільно, то низка невеликих операторів менш густонаселених територій центру та півдня відзначають послаблення продажів та переходять в режим роботи «під замовлення».