Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».
Так, за згаданий період українські підприємства виробили майже 231 тис. т свинини, а за останній місяць осені — майже 21 тис. т чи на 5,4% більше ніж у листопаді попереднього року.
Морозили свинину протягом передостаннього місяця року активніше (1,3 тис. т) — на 9,3% більше ніж у відповідний період 2015-го. Проте сукупні обсяги виробництва замороженої свинини на чверть менші ніж рік тому та склали 11,3 тис. т.
«Трохи менші були й обсяги випуску сушеного, соленого чи копченого м'яса свиней у відрубах — 11,13 тис. т (мінус 8,4%). У наслідок таких змін загальні результати переробки свинини збільшилися, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1,7%», — додали в асоціації.