Думка: Закон про ветмедицину направить в агросектор України інвестиції з ЄС

17 березня 2021, 10:32 1633

На підготовку України до європейських стандартів у галузі ветеринарії є два роки.

Так прокоментувала підписання закону «Про ветеринарну медицину» голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька, йдеться у повідомленні відомства.

«Це надзвичайно важливий і потрібний Закон, бо він наблизить наш бізнес до європейських ринків, а з іншого боку відкриє шлях європейським інвестиціям в аграрний сектор української економіки, — зазначила вона. — Запровадження європейських норм — це виклик для нас. Тож ми вже зараз починаємо підготовку до впровадження положень закону, який має змінити величезну кількість процесів в галузі тваринництва. Впевнена, що наші фахівці впораються із цим завданням».

Як зазначається, законом «Про ветеринарну медицину» враховуються вимоги більше ніж десяти актів законодавства Європейського Союзу та створюється підґрунтя для подальшої імплементації ще кількох десятків актів законодавства ЄС. Він передбачає удосконалення діючої системи ветеринарно-санітарних заходів та спрощення умов для ведення бізнесу, що в перспективі матиме позитивний ефект для української економіки. Закон вводиться в дію через два роки з дня набрання ним чинності.

«Впровадження закону сприятиме покращенню ветеринарно-санітарної та епізоотичної ситуації в Україні, підвищенню ефективності державного управління системою ветеринарної медицини, покращенню умов господарювання в галузі тваринництва, нарощенню експорту живих тварин, продуктів тваринного походження та ветеринарних препаратів з України», — додали у відомстві.