Більшість переробників свинини адаптувались до перебоїв з електрикою

05 липня 2024, 08:41 866

Оператори м’ясопереробки вважають перебіг реалізації відносно стабільним, хоча обсяги продажів поступаються бажаним.

Як говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», відключення електроенергії досі впливає на обсяги замовлень від кінцевої реалізації та м'ясокомбінатів, проте більшість гравців ринку вже адаптувалися до нових реалій і працюють планово. 

«Опитування заготівельників продемонструвало, що наразі вплив сезонних чинників на пропозицію свинини ще відчутний не в повну силу. Водночас усе частіше надходять відгуки про меншу середню забійну масу тварин чи менші обсяги товарних партій, а подекуди й вимушені відтермінування відвантажень через повільніший приріст тварин. 

Крім того, представники м'ясопереробки відзначають, що пропозиція великовагових свиней стала істотно менш помітною. Відповідно, частина заготівельників очікує подальшого зміцнення цін, хоча, ймовірно, і дещо повільніше», — зазначають аналітики. 

За даними асоціації, торги минулого тижня завершилися переглядом цін закупівлі живця свиней на 2,5-4 грн/кг у бік підвищення, тож більшість продукції цього тижня закуповували по 58-60 грн/кг. Водночас максимальна цінова позначка частіше зустрічалася у західних регіонах, тоді як епізодичні пропозиції нижче згаданого мінімуму озвучували у східних областях та в центрі. Середньозважена ціна закупівлі склала 58,7 грн/кг, що на 6,6% перевищує її минулотижневий рівень.