Зерновики України закликали Європу посилити ППО портів і морського коридору

18 жовтня 2024, 12:45 397

Українська зернова асоціація (УЗА) публічно звернулась до міністрів закордонних справ Швеції, Данії, Естонії, Латвії, Литви, Норвегії та державних секретарів Фінляндії та Ісландії з проханням допомогти посилити протиповітряну оборону в Одеському регіоні для забезпечення роботи українського морського коридору.

Як говориться у повідомленні УЗА, прохання донесли до європейських лідерів під час їхнього візиту до України, зокрема на Одещину.

«росія намагається своїми обстрілами перешкодити експорту зерна, підірвати український експортний потенціал і таким чином продовольчу безпеку світу. Адже Україна забезпечує постачання продовольства для 400 млн людей в десятках країн світу», — зазначили в асоціації.

Члени УЗА, які взяли участь у зустрічі, повідомили гостям про наслідки російських атак на українські порти на Одещині та їхній вплив на продовольчу безпеку України та світу. Зокрема, вони на конкретних прикладах пояснили, як агресія росії, спрямована на порушення роботи українських портів, руйнує не лише економіку України, але й матиме довгострокові наслідки для продовольчої безпеки у світі.

«УЗА повністю підтримує прохання компаній-учасників зустрічі до керівників наших країн-партнерів Північної Європи та Балтії посилити допомогу засобами протиповітряної оборони для захисту українських портів та морського коридору від злочинних дій російського агресора», — додали в асоціації.