Зеленський зустрівся з Радою підприємців: про що говорили

16 лютого 2024, 15:30 1398

Рада з питань підтримки підприємництва створена з метою консолідації зусиль держави та бізнесу задля збереження й розвитку потенціалу України в умовах повномасштабної війни росії проти нашої держави.

Про це під час засідання ради заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба Офісу Президента

«Питання війни забирають майже весь мій час. Я за те, щоб державні інституції допомагали підприємцям. Ви зараз готові діяти, у вас є енергія сфокусуватися на цих питаннях. Тому що ви живете цим і знаєте, які закони потребують змін, які правки необхідно внести, яку реформу довести до парламенту. Це глобальні питання», – сказав він, звертаючись до представників бізнесу.

Керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що представники парламенту, уряду, правоохоронних органів уже знайшли рішення найнагальніших питань бізнесу, які ще відпрацьовуються.

Перша віцепрем'єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко зауважила, що для поліпшення бізнес-клімату в Україні було визначено дев’ять основних напрямів. Впровадження запланованих заходів сприятиме економічному зростанню України та збільшенню кількості робочих місць, що є пріоритетом для держави та бізнесу.

Учасники зустрічі обговорили питання зменшення тиску правоохоронців на легальний бізнес, оновлення принципів роботи Бюро економічної безпеки, а також необхідність підтримки підприємств ВПК, зміни до законодавства, додали в ОП.

Окрему увагу приділили запровадженню цифрових рішень для осучаснення взаємодії держави та бізнесу, а саме — створенню платформи для отримання зворотного зв’язку від бізнесу та аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який дасть змогу в режимі реального часу бачити повну картину щодо кримінальних проваджень у країні.

«Очікується, що цифрова платформа сприятиме налагодженню зворотного зв’язку влади та бізнесу — регіонального, дрібного, середнього — і дасть розуміння та змогу систематизувати питання, які насамперед турбують підприємців, та визначити шляхи поліпшення бізнес-середовища», — пояснили у відомстві. 

Щодо кожного з обговорених питань було окреслено план дій та способи участі бізнесу в напрацюванні системних, конкретних рішень із залученням Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, широкого кола бізнесменів та на базі платформи «Зроблено в Україні».