Законопроєкт про спрощення зміни цільового призначення землі пройшов аграрний комітет

30 січня 2024, 08:43 1346

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики схвалив до розгляду в другому читанні законопроєкт №9627, який передбачає спрощення процедури зміни цільового призначення землі з сільськогосподарської на промислову.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський у Facebook.

Народний депутат відзначив, що законопроєкт передбачає кардинальне прискорення та скасування певних процедур.

«Прискорення та скасування певних процедур дозволить скоротити час від подання заявки на зміну цільового призначення землі під будівництво заводу до її затвердження з 1-3 років до 1,5 місяці. Це буде дуже актуально, коли в Україні почнеться післявоєнна відбудова економіки. Ми маємо запропонувати інвесторам зручну й швидку процедуру виділення землі під промислові обʼєкти», — зауважив нардеп.

Дмитро Кисилевський також наголосив, що спрощення процедури зміни призначення землі дозволить ліквідувати багатомільярдний корупційний ринок.

«Після ухвалення закону №9627 сенс хабарів за переведення землі з сільськогосподарської в промислову просто втрачається», — пояснює народний депутат.