Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«Стратегія спрямована на визначення пріоритетів у сфері продовольчої безпеки як складової національної безпеки держави, формування напрямів і способів їх досягнення, а також формування в усіх зацікавлених сторін розуміння важливості запобігання голоду та недоїданню найбільш вразливих верств населення», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
Стратегія передбачатиме:
- створення системи національного та регіонального моніторингу продовольчої безпеки задля виявлення та раннього попередження продовольчої загрози;
- розробку та впровадження плану дій забезпечення населення харчовими продуктами в умовах надзвичайних ситуацій;
- заходи щодо розвитку стійкого сільськогосподарського виробництва;
- диверсифікацію виробництва;
- створення стійких виробничо-збутових систем.
За словами Владислави Магалецької, наразі Україна продовжує впроваджувати національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, яка буде еквівалентна системі Європейського Союзу, що базується на важливому принципі забезпечення контролю «від лану до столу».
«Результат цього напряму євроінтеграції можна побачити уже сьогодні: це і зростання обсягів торгівлі між Україною та ЄС аграрної та харчової продукції, і динамічне зростання кількості підприємств, які мають дозвіл на експорт до ЄС, і підвищення рівня якості українських харчових продуктів», — зазначають у відомстві.