Міністерство сільського господарства США (USDA) прогнозує, що у 2025/26 МР виробництво цукру в Україні складе 1,49 млн т. Це на 310 тис. т менше показника попереднього сезону.
Про це повідомляється у звіті USDA.
Водночас експорт українського цукру очікується на рівні 700 тис. т (-31 тис. т до сезону 2024/25). Кінцеві запаси скоротяться до 679 тис. т (-122 тис. т).
Фахівці прогнозують, що світове виробництво цукру зросте на 8,6 млн т — до 189,3 млн т, причому збільшення виробництва в Бразилії та Індії, як очікується, з лишком компенсує зниження виробництва в Євросоюзі.
Торгівля знизиться до 65,2 млн т (-2,27 млн т) через зменшення обсягів постачань із ЄС та Таїланду.
Прогнозується, що кінцеві запаси зростуть до 41,2 млн т (+2,9 млн т), головним чином завдяки Індії та Китаю.