Україна спільно з ООН опрацьовує нові маршрути для Grain from Ukraine

21 березня 2024, 10:30 691

Разом із Всесвітньою продовольчою програмою ООН Україна опрацьовує нові маршрути для програми «Зерно з України», щоб допомогти подолати голод у Газі, Малаві, Демократичній Республіці Конго та інших країнах.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до учасників третього Саміту за демократію.

«Коли росія заблокувала наші порти й почала знищувати аграрну інфраструктуру, наша рішучість і глобальна співпраця дали надзвичайний результат. Ми відновили стабільність глобального продовольчого ринку, знявши російську блокаду частини наших портів і поновивши постачання агропродукції. Вже десятки мільйонів тонн українського продовольства доправлено в Африку, Азію, Європу. Працює й наша гуманітарна продовольча програма «Зерно з України», завдяки якій уже доправлено десятки тисяч тонн зерна, пшениці в Ємен, Сомалі, Нігерію, Судан, Ефіопію. Дякую країнам-донорам, які допомогли», — зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, за кілька днів до Судану прибуде новий вантаж з України.

«Ми довели, що можемо відновлювати продовольчу безпеку, і я запрошую всіх приєднуватися до реалізації і цього, і всіх інших пунктів нашої Формули миру»,  закликав Президент України.