Україна має декілька сценаріїв у випадку припинення роботи зернового коридору

09 травня 2023, 14:00 2479

Україна має план «Б» на випадок остаточного припинення роботи зернового коридору.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в ефірі єдиного телемарафону, пише «Ліга. Бізнес».

З кінця минулого тижня Чорноморська зернова ініціатива не працює: два дні поспіль російська сторона блокує будь-які перевірки суден, що намагаються пройти зерновим коридором.

«Зараз він юридично ніби працює, а фактично російська федерація намагається блокувати будь-який прохід кораблів, робота паралізована на 90%», — сказав міністр.

З 18 травня росія взагалі погрожує вийти з угоди. Сольський сказав, що Україна готова до такого сценарію, але розраховує його все-таки уникнути.

«Завжди є план «Б». У цій ситуації він також є, але давайте зараз сконцентруємося на плані «А». Подивимося, які будуть результати», – сказав .Микола Сольський.

За його словами, перспективи зернового коридору стануть очевидними протягом кількох найближчих тижнів.

propData.content.image
Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства

У липні навіть за найгіршого сценарію залишки для вивезення з минулого сезону будуть невеликі. Паралельно проводиться багато роботи, є декілька сценаріїв, які будуть залучені у випадку найгірших ситуацій. Уряд не залишить ситуацію напризволяще, будемо реагувати.