Україна б'є рекорди за обсягами експорту вантажів

02 квітня 2024, 09:22 5342

Обсяг українського експорту за березень поточного року становив 11,8 млн т вантажів на $3,2 млрд.

Про це повідомила перший віцепрем'єр — міністр економіки України Юлія Свириденко у Facebook.

«У січні Україна вийшла на рекордні з початку повномасштабного вторгнення показники — 12 млн т на місяць. Абсолютна більшість йшла морським шляхом. У березні ми експортували 11,8 млн т вантажів. У грошовому вимірі — на $3,2 млрд», — написала вона.

Юлія Свириденко нагадала, що за минулий рік економіка країни зросла на 5,3%, здебільшого завдяки частковому розблокуванню морського експорту, стійкості бізнесу та підтримці міжнародних партнерів.

Водночас віцепрем'єр із відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook повідомив, що АТ «Укрзалізниця» в березні 2024 року в усіх напрямках сполучення перевезла 16 млн т вантажів, що на третину більше, ніж у березні 2023 року, та на 10% більше за рекордні показники лютого 2024 року, коли обсяг перевезень сягнув 14,5 млн т.

«Зростання вантажних перевезень «Укрзалізниця» демонструє третій місяць поспіль. А березневий результат — найкращий від початку повномасштабного вторгнення», — написав він.

За інформацією Олександра Кубракова, через припортові станції було перевезено 5,3 млн т вантажів, зокрема 2,7 млн т зернових. Через західні прикордонні переходи — 3,4 млн т, зокрема 484 тис. т зернових.