росія заявила про призупинення зернової угоди

29 жовтня 2022, 18:03 2445

У міноборони рф заявили, що росія припиняє участь у зерновій угоді. Причиною цього назвали вибухи у Севастопольській бухті, в яких кремль звинувачує Україну та Британію.

Про це пише російське медіа «РИА Новости».

росія заявляє, що кораблі, які базувалися у Севастополі, нібито були залучені до «забезпечення безпеки зернового коридору».

«З урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великобританії терористичного акту проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден, залучених у забезпеченні безпеки зернового коридору, російська сторона зупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів», — йдеться у заяві міноборони рф.

Йдеться про вибухи, які сталися у Севастополі зранку 29 жовтня. Через це зазнав ушкоджень щонайменше один російський тральщик. Окупанти кажуть, що українці нібито залучили 9 безпілотників та 7 автономних морських безпілотників. 

росіяни заявляють, що це той самий підрозділ британських спеціалістів, який допомагав українцям влаштувати вибухи у Севастополі, також причетний до підривів «Північних потоків».