Про це повідомляють аналітики ГО «Співтовариство виробників і споживачів бобових України».
Згідно з оцінками врожаю на полях Канади від 15 жовтня 2021 р., за даними агентства Agriculture and Agri-Food Canada, виробництво гороху в 2021/22 МР у порівнянні з минулим роком впало на 45% — до 2,527 млн т. З огляду на те, що на експорт заплановано 2,3 млн т гороху, у кінцевих залишках буде тільки 50 тис. т у порівнянні з 479 тис. т роком раніше.
Повідомляється, що попит на гороховий білок різко зріс в основному через збільшення інтересу до альтернатив рослинного білка як замінника м'яса. Щодня ринок протеїну продовжує рости, і саме це створює попит.
Для довідки: про попит і пропозиції, реалії та тенденції ринку можна буде дізнатися під час VI Міжнародної конференції «Бобові — майбутнє планети», яка відбудеться 29 жовтня в Києві.