Продовольча безпека: число користувачів платформи зросло до 5,5 тисяч

06 серпня 2022, 10:17 2372

Кількість користувачів Національної платформи продовольчої безпеки зросла майже до 5,5 тисяч.

Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Серед них найбільше виробничих компаній (32% від усіх користувачів), торгових компаній (22%) та кінцевих замовників (17%) — магазинів, господарств тощо.

«Найбільша кількість зареєстрованих потужностей знаходиться в Одеській області (11% від усіх зареєстрованих потужностей). Крім того, значна кількість виробництв — з Миколаївської та Дніпропетровської областей (по 8%)», — уточнили у відомстві. 

Кількість актуальних потреб, опублікованих на платформі, складає 1,7 тисяч. Серед них не лише продукти харчування й товари першої необхідності, а й послуги (зокрема, послуги перевезення). Актуальних пропозицій наразі менше — 1680.

У відомстві нагадали, що учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію з використання платформи.


Для довідки: Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також за підтримки проєкту  EU4SaferFood.