Україна сформувала продовольчі резерви для громадян

22 липня 2022, 11:05 1837

Базові продуктові набори та продовольчі резерви заготовлені при кожній обласній військовій адміністрації, території якої тимчасово окуповані. Це Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська та Харківські області.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє Мінагрополітики. 

Він зазначив, що після деокупації ці резерви знадобляться для забезпечення мешканців цих областей продовольством.

Висоцький також розповів, як уряд реалізовує план із забезпечення продуктової безпеки в умовах воєнного стану.

«Ще на початку березня за бюджетні кошти уряд почав закуповувати продовольчі товари вітчизняного виробництва зі списку критичних товарів  для споживання та передавати їх населенню. Товари закуповувалися через місцеві військові адміністрації та використовувалися фактично для двох цілей — роздачі внутрішньо переміщеним особам в усіх областях України, а також для формування резерву на випадок потенційного форс-мажору чи блокування того чи іншого регіону», — підкреслив він.

Тарас Висоцький пояснив, що базовий набір — це 12,5 кг продуктів довгострокового зберігання, куди входять крупи, олія, консерви, молочні та м'ясні продукти, картопля, сухарі, печиво.

Цей резерв живий і постійний — з погляду і закупівлі, і видачі.

Тарас Висоцький також подякував аграріям і фермерам, які надавали і надають суттєву благодійну допомогу, нерідко віддаючи безкоштовно власну продукцію для формування продовольчих пакетів для населення, дбаючи про продовольчий резерв України.