Порошенко закликав Раду відкрити ринок землі

06 вересня 2016, 15:55 3646

Відсутність в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення стримує інвестиції в аграрну сферу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи з щорічним посланням у Верховній Раді, передає «Інтерфакс-Україна».

«Відсутність права на вільний продаж і купівлю землі сільськогосподарського призначення, безумовно, стримує інвестиції в аграрну сферу, знижує та порушує права селян, занижує, між іншим, і ціну оренди, витягаючи з їх кишень останні копійки. Це — аксіоматично. Але мені відома і громадська думка, яка є в Україні з цього питання, і позиція більшості парламентських фракцій. Я їх ціную та поважаю. Але як вирішити цю проблему, шановні народні депутати, — це ваша компетенція: або ховати голову в пісок і нічого не міняти, або все-таки працювати над створенням ринку землі в Україні, але з усіма можливими запобіжниками від будь-яких негативних наслідків», — сказав він.

Президент зазначив, що агропромисловий комплекс залишається одним з основних джерел валютних надходжень країни.

За його словами, зараз частка аграрного сектора в загальній товарній структурі експорту досягла найвищого значення за 25 років.

«Провідна роль агросектору в контексті побудови інноваційної економіки виглядає, можливо, дещо суперечливою. Однак вона вкрай важлива, поки триває процес нарощування господарським комплексом високотехнологічних «м'язів», — сказав Петро Порошенко.