Половина українського експорту до Китаю — агропродукція

29 квітня 2021, 10:21 3091

Україна зацікавлена у нарощуванні торгових поставок в Китай та розширенні товарних позицій.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України — торговий представник України Тараса Качка під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном, йдеться у повідомленні міністерства.

«Китай є ключовим торговельним партнером України в Азійському регіоні. За результатами 2020 року товарообіг між нашими країнами зріс на 20,5% до $15,4 млрд, з яких експорт збільшився у два рази — до $7,1 млрд. Половина українського експорту до Китаю складає аграрна продукція і ми зацікавлені у подальшому нарощуванні торгових поставок та розширенні товарних позицій», — зазначив він.

Так, сторони обговорили стан українсько-китайського співробітництва у сферах торгівлі, інвестицій і сільського господарства. Також було окреслено пріоритети двосторонньої співпраці на 2021 рік, зокрема, щодо перспектив проведення у цьому році засідань двосторонніх органів галузевої співпраці.

«Окрема увага учасників зустрічі була приділена актуальним питанням розширення доступу української агропродовольчої продукції на ринок Китаю», — додали у відомстві.

Крім того в міністерстві уточнили, що у січні-лютому 2021 р. товарообіг між Україною і Китаєм склав $2,5 млрд (+ 18,4%). Експорт — $1,1 млрд (+43,8%). Імпорт — $1,4 млрд (+ 4,1%). Частка агропродовольчої продукції в загальній структурі українського експорту до Китаю склала 53,1% ($579,8 млн).