Перевірки Держгеокадастру: порушення на порушенні

15 червня 2017, 13:09 3589

Держгеокадастр виявив значні порушення в ході перевірок використання земельних ресурсів.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру.

З початку 2017 року станом на 1 червня територіальні органи Держгеокадастру в рамках повноважень зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель провели 1 931 перевірку дотримання вимог земельного законодавства. За їх результатами було встановлено 1 090 порушень, тобто порушення виявлено у 56% проведених перевірок.

«Встановлення порушень в більш як у кожному другому випадку — це наслідок фактичної відсутності контролю за використанням землі протягом довгого часу. Держгеокадастр впроваджує системний аудит використання земельних ресурсів державної власності, який має нівелювати негативні тенденції в землекористуванні», — відзначив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

В результаті перевірок, по даним відомства, було нараховано 14,65 млн грн відшкодування за самовільне зайняття земельних ділянок, нецільове використання земель та зняття родючого шару ґрунту. Також до державного бюджету надійшло 724 тис. грн, сплачених внаслідок відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва.

Крім того, за результатами перевірок фахівці винесли 359 постанов про накладення адміністративних стягнень на суму 98,3 тис. грн.