На кордоні з Польщею відкривають ще один залізничний ПП

14 липня 2024, 11:44 19476

Україна та Польща найближчим часом відкриють ще один прикордонний пункт пропуску для залізничного транспорту.

Про це йдеться в угоді, підписаній 8 липня Президентом України Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, говориться у повідомленні ОП.

У документі стверджується, що учасники продовжать докладати зусиль для розширення мережі взаємних транспортних сполучень та відповідної інфраструктури, зокрема пов’язаної з сільськогосподарською продукцією, а також у сфері транспорту, зокрема залізничного, автомобільного, повітряного, для забезпечення ефективного використання наявних транскордонних електроенергетичної та телекомунікаційної інфраструктур, а також визначення умов, необхідних для забезпечення надійної потужності для транспортування природного газу з Польщі до України включно з постачанням скрапленого природного газу з польських LNG-терміналів.

Зазначається, що 2023 року Польща відновила залізничний пункт пропуску (ПП) на українсько-польському кордоні «Рава-Руська Гребенне».

«Найближчим часом буде відкрито новий залізничний ПП «Нижанковичі Мальховичі». Польща готується модернізувати залізничні лінії в бік України, очікуючи подальшого збільшення обсягів перевезень. Учасники зосередяться на модернізації з’єднання, насамперед стандартних, а також широких колій (1435 і 1520 мм) на ПП, розвитку інфраструктури перевантажувальних терміналів уздовж залізничної лінії 65, а також у районі Хелма та Медики (включно з інтермодальними терміналами)», — наголошується в угоді.