Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів працює над відкриттям ринку Єгипту для низки українських продуктів харчування.
Про це повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук у Facebook.
«Україна є важливим постачальником зернових культур до Єгипту, і з кожним роком ці цифри зростають. Так, у 2024 році експортовано: кукурудзи — 3 млн 332 тис. т, пшениці — 2 млн 875 тис. т, соєвих бобів — 745 тис. т, ячменю — 16,1 тис. т.
Наразі ведуться переговори з відкриття ринків щодо таких позицій: молоко, столові яйця, рибні продукти, корми для домашніх тварин, дрібна рогата худоба, готові продукти із яловичини тощо», — уточнив він.
Зі сторони Єгипту, за словами Сергія Ткачука, є можливість імпортувати рибу та рибопродукти, розширити перелік видів фруктів і овочів.
«Не секрет, що чверть апельсинів, які наразі продаються на наших ринках та в магазинах, приїжджає саме звідти. Це дасть українському споживачу можливість вибирати продукцію», — підсумував він.