Лапа: «Від поля до столу» — готова майже половина підзаконних актів

14 липня 2017, 10:45 2335

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом представниками бізнес-асоціацій  активно розробляє підзаконні акти, необхідні для застосування закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров«я та благополуччя тварин».

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, говориться у повідомленні відомства.

За його словами, більшість передбачених законом норм набувають чинності через 9 місяців — у квітні 2018 р. За цей час необхідно розробити та прийняти понад 40 підзаконних актів, щоб повністю привести українську систему державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у відповідність до директив та регламентів Європейського Союзу.

«При активній участі міжнародних проектів технічної допомоги уже розроблено 18 підзаконних актів. Зараз документи доопрацьовують юристи Держпродспоживслужби, після чого їх буде надіслано зацікавленим органами виконавчої влади для погодження. Паралельно проводитиметься робота з розробки решти нормативних актів», — повідомив Лапа.

За його словами, для отримання збалансованих та якісних підзаконних нормативно-правових актів у сфері державного контролю до цієї роботи запрошуються експерти профільних асоціацій, які працюють в Україні, у тому числі і представники Американської торговельної палати.

«Важливо налагодити діалог з асоціаціями, які функціонують у сфері харчової промисловості. Вважаємо, що найбільш оптимальним буде режим щомісячного діалогу, у рамках якого ми матимемо змогу обмінюватися інформацією про хід підготовки документів», — зазначив Лапа.


Для довідки: закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» був прийнятий парламентом 18 квітня 2017 р. Президент Петро Порошенко підписав закон 30 червня.